18/07/2021 18/07/2021 Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, επί τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, στο ναΰδριο της Σχολής αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Συμμετείχε και ο Αρχιμ. Γεδεών, κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που κατά το παρελθόν διακονούσε στην Θεολογική Σχολή, πλησίον του τότε Ηγουμένου, νυν Αρχιεπισκόπου...
18 Ιουλίου, 2021 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 23:07

Κυριακή των Αγίων Πατέρων Δ’ Οικουμενικής Συνόδου στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων Δ’ Οικουμενικής Συνόδου στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, επί τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, στο ναΰδριο της Σχολής αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Συμμετείχε και ο Αρχιμ. Γεδεών, κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που κατά το παρελθόν διακονούσε στην Θεολογική Σχολή, πλησίον του τότε Ηγουμένου, νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που πάντοτε περιβάλλει την Σχολή με ενδιαφέρον και αγάπη.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο πατήρ Αυγουστίνος, κληρικός επίσης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Ουρανίας και Σάββα, συγγενών του εφημερίου της Σχολής, Αρχιμ. Γεδεών.

Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προς αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων