19/10/2022 19/10/2022 Μηνύματα συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Αρχικά ο Παναγιώτατος απέστειλε μήνυμα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για τις πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την μεγαλόνησο τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, απέστειλε μήνυμα στην Νομάρχη Bartin  κ. Nurtaç Arslan, για την τραγωδία της απώλειας 41 ανθρακωρύχων στο δυστύχημα το οποίο συνέβη σε ανθρακωρυχείο...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 19:07

Μήνυμα συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις πλημμύρες στην Κρήτη

Διαδώστε:
Μήνυμα συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις πλημμύρες στην Κρήτη

Μηνύματα συμπαθείας και συμπαραστάσεως απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

Αρχικά ο Παναγιώτατος απέστειλε μήνυμα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο για τις πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την μεγαλόνησο τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, απέστειλε μήνυμα στην Νομάρχη Bartin  κ. Nurtaç Arslan, για την τραγωδία της απώλειας 41 ανθρακωρύχων στο δυστύχημα το οποίο συνέβη σε ανθρακωρυχείο της Αμάστριδος (Amasra) και το οποίο βύθισε στο πένθος όλη την Τουρκία.

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ, από την Αττάλεια.

Τον Εντιμ. κ. Πέτρο Βογιατζάκη, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Φιλοθέη Χασάπη, αδελφή του Πανοσιολ. Τριτεύοντος κ. Καλλινίκου, με τους οικογενείς τους, με την ευκαιρία της βαπτίσεως του υιού τους, στον Πατριαρχικό Ναό, κατά την οποία έλαβε το όνομα Γεώργιος-Βαρθολομαίος. Το Μυστήριο της βαπτίσεως τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου.

Τον Ελλογιμ. κ. Jeffrey Sachs, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, με την οικογένεια του, από τις ΗΠΑ.

Όμιλο Καθηγητών και 45 μαθητών από το 5ο Γενικό Λύκειο Πατρών.

Όμιλο προσκυνητών από το Ίλιο Αττικής, υπό την ηγεσία του Ιερατικώς Προϊστάμενου του Ι. Ναού Αγίου Διονυσίου Ιλίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Συμεών Αυγουστάκη.

Τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Συνοδινό, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Κωνσταντίνα, από την Πόλη, με την ευκαιρία του πρόσφατου γάμου τους.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, στην εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλομηλίου κ. Ηλία, που τελέστηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, από τον ελληνορθόδοξο Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή του Λας Βέγκας.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βίκτωρα Kopuşçu, σε Συνέδριο για το έργο του αειμνήστου Ara Güler, κορυφαίου φωτογράφου της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Θεάτρου ΑΚΜ της Πόλεως.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά, κατά την απονομή των βραβείων του 5ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Ζάππειος Σχολή στη μνήμη της αειμνήστου Καλλιρρόης Βιτάλη Αντωνιάδου, και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, στην Θεατρική Αίθουσα του ιστορικού Εκπαιδευτηρίου της Πόλεως.

Από τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Νικόδημο Σαϋδάμ, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελλογιμ. κ. Defne Suman, με τίτλο “Çember Apartmanı”, που έγινε τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, στο Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων