05/11/2021 05/11/2021 Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού, του από Ελεβετίας, σημαίνοντος ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τον παρελθόντα αιώνα, επ’ αφορμή της συμπληρώσεως δεκαετίας από της προς Κύριον εκδημίας του, τελέστηκε σήμερα μετά το πέρας της ακολουθίας του Όρθρου, ανεγνώσθη σήμερα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου...
05 Νοεμβρίου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2021 - 11:15

Μνήμη Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Μνήμη Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού, του από Ελεβετίας, σημαίνοντος ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τον παρελθόντα αιώνα, επ’ αφορμή της συμπληρώσεως δεκαετίας από της προς Κύριον εκδημίας του, τελέστηκε σήμερα μετά το πέρας της ακολουθίας του Όρθρου, ανεγνώσθη σήμερα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης, κατά κόσμον Βασίλειος Παπανδρέου, απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή το 1959, αφού υπέβαλε επί πτυχίω διατριβή με θέμα “Η Αρμενική Εκκλησία από της ιδρύσεως αυτής μέχρι της αποσπάσεώς της από της Ορθοδόξου Εκκλησίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων