10/05/2019 10/05/2019 Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε ειδική τελετή στην Αίθουσα της Παναγίας, στον Πατριαρχικό Οίκο, τίμησε πέντε Ομογενείς, που υπηρετούν την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από υψηλές θέσεις ευθύνης, και ήρθαν στο σεπτό Κέντρο προκειμένου να έχουν συνεργασία με τον Παναγιώτατο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Ο Παναγιώτατος τους απένειμεΠατριαρχικά Οφφίκια και συγκεκριμένα αυτό τουΆρχοντος...
10 Μαΐου, 2019 - 20:19

Νέοι Οφφκιάλιοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Νέοι Οφφκιάλιοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε ειδική τελετή στην Αίθουσα της Παναγίας, στον Πατριαρχικό Οίκο, τίμησε πέντε Ομογενείς, που υπηρετούν την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από υψηλές θέσεις ευθύνης, και ήρθαν στο σεπτό Κέντρο προκειμένου να έχουν συνεργασία με τον Παναγιώτατο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Ο Παναγιώτατος τους απένειμεΠατριαρχικά Οφφίκια και συγκεκριμένα αυτό τουΆρχοντος Μαϊστωρος στον κ.Ευστάθιο Παλάση,Αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, του Άρχοντος Νομοφύλακος στον κ.Νικόλαο Παπαναστασίου,Γραμματέα του ως άνω Συμβουλίου και Νομικό Σύμβουλο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, του Άρχοντος Χαρτουλάριου στον κ.Θεόδωρο Βακαλάκη και του Άρχοντος Δεπουτάτου στον κ.Ανδρέα Γεωργίου, μέλη του ως άνω Συμβουλίου, και του Άρχοντος Δικαιοφύλακος στον κ.Χαράλαμπο Πατσούρη, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Βασιλειάδος Αδελαϊδος.

«Πέντε φιλόχριστα και φιλογενή τέκνα της Μητρός Εκκλησίας, της «αρχούσης και πασχούσης», εντάσσονται σήμερον εις την χορείαν των Οφφικιαλίων της. Καθίστασθε, Εντιμολογιώτατοι, επίσημοι συνεργοί της ημών Μετριότητος και καλείσθε να υπερασπίζεσθε τα προνόμια του Οικουμενικού Θρόνου, να ενσαρκώνετε και να εκφράζετε το πνεύμα και τας αξίας του, να συμβάλλετε, ο καθείς εκ της θέσεώς του, εις την αποστολήν και καλήν μαρτυρίαν της Εκκλησίας του Χριστού εν τω κόσμω, με πιστότητα και αφοσίωσιν εις την τιμίαν παρακαταθήκην των Πατέρων και με σύγχρονον φρόνημα, με γνώσιν, σύνεσιν και αποφασιστικότητα. Είμεθα βέβαιοι, ότι η προσγενομένη εις το πρόσωπόν σας τιμή θα απελευθερώση νέας δυνάμεις μέσα σας, θα σας ενισχύση εις την επιτέλεσιν νέων θεάρεστων έργων», είπε ο Πατριάρχης και σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους νέους οφφικιάλιους σημείωσε: «Εκτιμώμεν τας πολλάς ικανότητάς σας και τον ένθεον ζήλον σας. Διασώζετε εις την καρδίαν σας την τιμιότητα, την ευσυνειδησίαν, την ευθυκρισίαν και το πάτριον φιλότιμον. […] Ευχόμεθα, το παράδειγμά σας να εύρη μιμητάς. Η Εκκλησία έχει ανάγκην ανθρώπων με Ορθόδοξον βίωμα, βούλησιν διά προσφοράν, αγωνιστικότητα και εμπιστοσύνην εις την πρόνοιαν του Θεού και εις το μέλλον του Γένους. Σας συνοδεύουν αι προσευχαί και αι ευχαί πάντων ημών, των εν Φαναρίω φυλασσόντων φυλακάς νυχθημερόν, διά την διάσωσιν της πατρώας κληρονομίας».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων