05/08/2022 05/08/2022 Μια ημέρα μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο ιστορικό κτήριο του ελληνικού νοσοκομείου «Βαλουκλή», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου. μίλησε στην ΕΡΤ για το σημαντικό κτίριο, που πρωτολειτούργησε το 1753 στην Κωνσταντινούπολη. «Το συγκεκριμένο κτήριο προέρχεται από συνένωση τριών παλαιότερων νοσοκομείων στην Κωνσταντινούπολη, όπου δημιουργήθηκε η ιδέα του νοσοκομείου, ως...
05 Αυγούστου, 2022 - 11:26
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 15:43

Νοσοκομείο Bαλουκλή: Τι είπαν ο Ν. Ουζούνογλου και ο Ν. Παπαχρήστου (video)

Διαδώστε:
Νοσοκομείο Bαλουκλή: Τι είπαν ο Ν. Ουζούνογλου και ο Ν. Παπαχρήστου (video)

Μια ημέρα μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο ιστορικό κτήριο του ελληνικού νοσοκομείου «Βαλουκλή», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου. μίλησε στην ΕΡΤ για το σημαντικό κτίριο, που πρωτολειτούργησε το 1753 στην Κωνσταντινούπολη.

«Το συγκεκριμένο κτήριο προέρχεται από συνένωση τριών παλαιότερων νοσοκομείων στην Κωνσταντινούπολη, όπου δημιουργήθηκε η ιδέα του νοσοκομείου, ως αποτέλεσμα της επιρροής του Βυζαντίου» δήλωσε ο κ. Ουζούνογλου στις «Συνδέσεις» για το συγκρότημα που αποτελείται από νοσοκομείο και γηροκομείο και βρίσκεται πολύ κοντά στην ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα του Ελληνισμού

Ο κ. Ουζούνογλου τόνισε ότι σε όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα το νοσοκομείο Βαλουκλή ήταν το πρωτοπόρο ίδρυμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Μεγάλοι γιατροί έχουν περάσει από αυτό» επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, μιλώντας για την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο ελληνικό ίδρυμα. «Το ίδρυμα έγινε γνωστό με ένα τραγικό γεγονός. Είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα του Ελληνισμού», δήλωσε ο κ. Ουζούνογλου.

Ακολούθως, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νικόλαος Παπαχρήστου, επισημαίνοντας ότι o Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και τονίζοντας το άμεσο ενδιαφέρον του ιδίου αλλά και του κόσμου για την αποκατάσταση των ζημιών:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων