21/06/2021 21/09/2021 Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάζει η κωμόπολη της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Την ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, τελέστηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία λειτουργία,...
21 Ιουνίου, 2021 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 1:11

Ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως στην Αργολίδα για την εορτή της Αγίας Τριάδος

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως στην Αργολίδα για την εορτή της Αγίας Τριάδος

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάζει η κωμόπολη της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Την ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, τελέστηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Ζηνουπόλεως Ιακώβου (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Μητροσύλης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο κ. Ιάκωβο για τη τιμή που έκανε να παραβρεθεί και να τελέσει τη θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος, κατά κόσμον Δημήτριος Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1977. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Βερολίνου. Τη Θεολογία σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 2005 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης, λαβών το όνομα Δημήτριος. Διάκονος χειροτονήθηκε το 2006 και Πρεσβύτερος το 2008 από τον Επίσκοπο Κνωσού Ευγένιο. Το 2010 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Το ίδιο έτος μετέβη στον Καναδά, όπου υπηρέτησε ως εφημέριος στους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου Τορόντο, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μείζονος Μόντρεαλ και Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ. Στις 30 Ιουλίου 2020 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ, τιτουλάριος Επίσκοπος Ζηνουπόλεως, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Καναδά, μετονομασθείς Ιάκωβος. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος, συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Καναδά Ιωάννη (Πατριαρχείο Ρουμανίας), Κεράμων Βαρθολομαίο και Πατάρων Αθηναγόρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων