25/04/2022 25/04/2022 Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, ο Εσπερινός της Αναστάσεως. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ενδύθηκε με τα Αρχιερατικά άμφια, περιστοιχιζόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλο, Ανέων κ. Μακάριο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο,...
25 Απριλίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 22:53

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, ο Εσπερινός της Αναστάσεως.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού ενδύθηκε με τα Αρχιερατικά άμφια, περιστοιχιζόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλο, Ανέων κ. Μακάριο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, και Προύσης κ. Ιωακείμ, και από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, έφθασε, εν πομπή, στον Πατριαρχικό Ναό και προέστη του Εσπερινού.

Ο Παναγιώτατος, από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε, από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες, συνολικά δώδεκα.

Εκκλησιάστηκαν ο Εξοχ. κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, η Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος στην Πόλη, ο Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, με στελέχη του Προξενείου, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε., καθώς και πιστοί από την Πόλη , μεταξύ των οποίων εκατοντάδες μέλη της Ουκρανικής παροικίας, και πλήθος προσκυνητών από το εξωτερικό.

Μετά το τέλος του Εσπερινού της Αναστάσεως, ο Παναγιώτατος αντήλλαξε με όλους τους πιστούς ευχές για το Άγιον Πάσχα, στους οποίους προσέφερε τα καθιερωμένα κόκκινα αυγά.

Στο αυλόγυρο του Πατριάρχειου, ο Ουκρανικής καταγωγής Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος, αγίασε τα τρόφιμα και τα γλυκά που, σύμφωνα με το έθιμό τους, έφεραν οι εκατοντάδες Ουκρανοί πιστοί, όπως κάνουν κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Πάσχα.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων