09/10/2022 09/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη ακτοπλοϊκώς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στην Ιερά Θεολογική Σχολή της νήσου Χάλκης, στην θάλασσα του Μαρμαρά, συνοδευόμενος από τον Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός,...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 16:37

Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέβη ακτοπλοϊκώς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στην Ιερά Θεολογική Σχολή της νήσου Χάλκης, στην θάλασσα του Μαρμαρά, συνοδευόμενος από τον Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους της περιωνύμου Θεολογικής Σχολής, της οποίας η λειτουργία ανεστάλη από το Τουρκικό κράτος από το 1971.

Κατά την επίσκεψη του στη Χάλκη ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού προς τιμήν υψηλών επισκεπτών της Σχολής, μεταξύ των οποίων η κα. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, με την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων είχε εκτενή συζήτηση.

Μετά την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη ο Σεβασμιώτατος παρεκάθησε σε δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέδριο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων