27/04/2021 27/04/2021 Την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, ο νέος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη και τον Κοινοτικό παράγοντα Εντιμ. κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, μετέβη για πρώτη φορά ως Ποιμενάρχης στην έδρα της Επαρχίας του, το σημερινό Kırklareli, όπου και επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Δήμαρχο της πόλεως Εντιμ. κ. Mehmet Siyam...
27 Απριλίου, 2021 - 8:30

Στον Δήμαρχο του Kirklareli ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Διαδώστε:
Στον Δήμαρχο του Kirklareli ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, ο νέος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη και τον Κοινοτικό παράγοντα Εντιμ. κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, μετέβη για πρώτη φορά ως Ποιμενάρχης στην έδρα της Επαρχίας του, το σημερινό Kırklareli, όπου και επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Δήμαρχο της πόλεως Εντιμ. κ. Mehmet Siyam Kesimoğlu. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας είχε συνοδεύσει, ως Μ.Πρωτοσύγκελλος, τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην αντεπίσκεψή του προς τον Δήμαρχο του Kırklareli.

Ο Δήμαρχος κ.Kesimoğlu υπεδέχθη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τον νέο Μητροπολίτη, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη προαγωγή του, και επισήμανε ότι επιθυμεί να δώσει ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό στην επικράτεια της δικαιοδοσίας του ως Δημάρχου.

Οι δύο άνδρες υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την φιλία και την συνεργασία τους για το καλό του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, παρέστησαν δύο εκπρόσωποι του Δημάρχου κ. Kesimoğlu.

Υπενθυμίζεται ότι η Επισκοπή Σαράντα Εκκλησιών αποσπάσθηκε το 1906 από την Ι. Μ. Αδριανουπόλεως και ανυψώθηκε σε Μητρόπολη, καταλαμβάνοντας την 83η θέση στο Συνταγμάτιο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Την εποχή εκείνη κατοικούσαν στην πόλη περί τις 1300 χριστιανικές οικογένειες, ενώ στα όριά της Μητροπόλεως υπήρχαν τρεις Μονές και ένα Ιβηριτικό Μετόχιο. Οι ελληνορθόδοξοι πιστοί της πόλης των Σαράντα Εκκλησιών αναγκάστηκαν να μετοικήσουν κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924. Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας προς το Δήμαρχο της πόλεως των Σαράντα Εκκλησιών είναι η πρώτη συνάντηση Ποιμενάρχου αυτής της εκκλησιαστικής επαρχίας με εκπρόσωπο των τοπικών Αρχών, από το 1924.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων