11/03/2023 11/03/2023 Επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί ο νέος Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay, Καθηγητής Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού. Είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του σε Εκκλησία-μέλος του Π.Σ.Ε. από την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay έγινε...
11 Μαρτίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 15:25

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στο Φανάρι

Επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί ο νέος Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay, Καθηγητής Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού.

Είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του σε Εκκλησία-μέλος του Π.Σ.Ε. από την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay έγινε θερμά δεκτός την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Προηγήθηκε συνεργασία της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διαχριστιανικών και Διαθρησκειακών Διαλόγων, υπό τον Πρόεδρο αυτής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και της αντιπροσωπείας του Π.Σ.Ε..

 

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων