05/02/2019 05/02/2019 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να παρευρεθεί στο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που, σε παρόμοια επίσκεψη, η Άγκυρα προσκαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίσημο δείπνο το...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2019 - 13:26

Ο Οικ. Πατριάρχης, παρών στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης, παρών στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Άγκυρα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να παρευρεθεί στο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που, σε παρόμοια επίσκεψη, η Άγκυρα προσκαλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίσημο δείπνο το οποίο παρατίθεται προς τιμή Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο δείπνο, έχουν προσκληθεί και ο πρώην εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσης Βακουφίων Λάκης Βίγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Στέλιος Πούλαδος και ο πρόεδρος του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόκειται να μεταβεί εντός της ημέρας στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Εξοχ. Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. RecepTayyipErdogan, να παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του Εξοχ. Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ.Αλεξίου Τσίπρα.

Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύουν ο κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ.Χαρτοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο κ.Στέλιος Πούλαδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, και ο κ.Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητος και του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων