08/10/2022 08/10/2022 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε χθες ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Πατριάρχη, ενώ μετέφερε...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2022 - 9:09

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαίνεσε το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαίνεσε το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε χθες ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Πατριάρχη, ενώ μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και τα φιλάδελφα αισθήματα της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς Αυτόν και τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ναυκράτιδος για την προσκυνηματική επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, μίλησε με εγκάρδιους λόγους για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, ενώ επαίνεσε την θυσιαστική προσφορά του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου Β’ και των αφοσιωμένων συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών, προς τους εμπερίστατους λαούς της αφρικανικής γης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων