31/10/2022 31/10/2022 Γεμάτο αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια αλλά και σχέδια για τη συνέχιση του Ελληνισμού και διατήρησης της Ορθοδοξίας, ήταν η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ίμβρο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στις 26 Οκτωβρίου, την επομένη από της επιστροφής του από το Λονδίνο όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, ταξίδεψε...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 12:36

O Oικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στο νησί του την Ίμβρο (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Διαδώστε:
O Oικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στο νησί του την Ίμβρο (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Γεμάτο αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια αλλά και σχέδια για τη συνέχιση του Ελληνισμού και διατήρησης της Ορθοδοξίας, ήταν η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ίμβρο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στις 26 Οκτωβρίου, την επομένη από της επιστροφής του από το Λονδίνο όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, ταξίδεψε στην γενέτειρά του, την Ίμβρο.

Στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου τον υποδέχτηκαν οι Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, οι ιερείς της νήσου και κάτοικοι αυτής, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές των σχολείων του νησιού.

Ο Πατριάρχης αγκάλιασε ένα μωρό και το ευλόγησε ενώ κάτοικοι τους προσέφεραν λουλούδια. Με όλους τους αντήλλαξε χαιρετισμούς και τους ευλόγησε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Ίμβρο ο Πατριάρχης της Ορθοδοξίας και του απανταχού Ελληνισμού επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγριδίων, όπου συναναστράφηκε με τους Καθηγητές, διδασκάλους και μαθητές και τους ευχήθηκε καρποφόρο και ευλογημένο το νέο σχολικό έτος.

Στο Λύκειο ο Πατριάρχης παρακολούθησε και το διαγωνισμό εκθέσης και ζωγραφικής με θέμα τον Ίμβριο Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό. Συνεχάρη δε τους νικητές και τους έδωσε την ευλογία του.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιο Καμιανόβιτς και ο αδελφός του Αντώνιος Αρχοντώνης.

Την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων, κήρυξε την έναρξη της Ημερίδος για τον Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό τον Ίμβριο, στον οποίο η Ιερά Μητρόπολις αφιέρωσε όλο το τρέχον έτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 250 ετών από τη γέννησή του (1772-2022).

Εκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα μίλησαν σ’ αυτήν ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Στρατής, ο Αρχών της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Ξεινός, Ιατρός και λογοτέχνης, και οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών . κ. Γεώργιος Φίλιας και κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας μετά από συζήτηση επί των ομιλιών ολοκληρώθηκε η ημερίδα και εκδόθηκε Ανακοινωθέν.

Αυθημερόν το βράδυ έγινε στο χωριό Αγρίδια πολιτιστική εκδήλωση – συνεστίαση με αφορμή παλαιό έθιμο, το “ορνιθοπανήγυρο”, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Μητροπολίτου Μύρων.

Το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, η ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέστρεψε στο Φανάρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων