10/11/2022 11/11/2022 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη, την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο, στο Φανάρι, στα εγκαίνια έκθεσης για την γενέτειρά του Ίμβρο, με τίτλο «Θα ξαναβρεθούμε», της δημοσιογράφου Μελικέ Τσαπάν. Η έκθεση, που ως σκοπό έχει να φέρει το κοινό σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 2:56

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα εγκαίνια έκθεσης για την Ίμβρο

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα εγκαίνια έκθεσης για την Ίμβρο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη, την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο, στο Φανάρι, στα εγκαίνια έκθεσης για την γενέτειρά του Ίμβρο, με τίτλο «Θα ξαναβρεθούμε», της δημοσιογράφου Μελικέ Τσαπάν.

Η έκθεση, που ως σκοπό έχει να φέρει το κοινό σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας του ξεριζωμού των Ιμβρίων το 1964, αποτελεί μία σύνθεση οπτικοακουστικού υλικού, καθώς και αντικειμένων της καθημερινής ζωής που προσέφεραν Ίμβριοι για την πραγματοποίηση της εκθέσεως, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Παναγιώτατος, σε σύντομο χαιρετισμό του, εμφανώς συγκινημένος, συνεχάρη τη δημιουργό της Εκθέσεως για την πρωτοβουλία της, και αναφέρθηκε στη δύσκολη εκείνη περίοδο και στην αδικία που συντελέστηκε σε βάρος των Ιμβρίων, με την εφαρμογή του «Προγράμματος διάλυσης», εξέφρασε δε την λύπη του για τις διακρίσεις που έγιναν γενικότερα σε βάρος των Ρωμηών κατά το παρελθόν, και διερωτήθηκε για ποιο λόγο η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει μέχρι σήμερα κλειστή. Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος και ευχαρίστησε γι’αυτό την Κυβέρνηση και τις αρχές της χώρας.

(Φωτό από την εκδήλωση: Ν. Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων