09/08/2022 09/08/2022 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο και στελέχη της Ομογένειας, επισκέφθηκε, σήμερα, την υπαγομένη στον Μητροπολιτικό Δήμο Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλεως, όπου τον υποδέχθηκε τιμητικώς η ηγεσία αυτής με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε εκ μέρους και της Ομογένειας τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...
09 Αυγούστου, 2022 - 18:58

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλεως – Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γηροκομείο Βαλουκλή

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλεως – Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γηροκομείο Βαλουκλή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο και στελέχη της Ομογένειας, επισκέφθηκε, σήμερα, την υπαγομένη στον Μητροπολιτικό Δήμο Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πόλεως, όπου τον υποδέχθηκε τιμητικώς η ηγεσία αυτής με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε εκ μέρους και της Ομογένειας τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και τους κόπους τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση των τροφίμων του Γηροκομείου Βαλουκλή και τους πρόσφερε δώρα ευγνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την σύντομη ανοικοδόμηση του Γηροκομείου Βαλουκλή μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο ιστορικό ίδρυμα, μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση των παιδικών κατασκηνώσεων του Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεσμεύει 350.000 δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών του Νοσοκομείου-Γηροκομείου

Τη δέσμευση του ποσού 350.000 δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στο Νοσοκομείο – Γηροκομείο του Βαλουκλή, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

“Μόλις συναντήθηκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και τον ενημέρωσα ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεσμεύει ένα αρχικό ποσό 350.000 δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη πυρκαγιά στο Νοσοκομείο – Γηροκομείο του Βαλουκλή. Η Ομογένεια μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

“Το Ταμείο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος της ΜΚΟ “Leadership 100″ έχει δεσμεύσει 100.000 δολάρια. Το Τάγμα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου , έχει δεσμεύσει 100.000 $, ενώ η Ελληνική Ορθόδοξη Αδελφότητα Κυριών Φιλόπτωχος έχει δεσμεύσει $50.000. Επιπλέον, η Εκκλησία μας έχει δεσμεύσει άλλα 100.000 $ και αναμένουμε αυτό το ποσό να αυξηθεί μέσω συγκέντρωσης κεφαλαίων”, τόνισε.

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων κάνει έκκληση για προσευχή και ικεσία

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κήρυξε συναγερμό θερμής προσευχής και εκτενούς ικεσίας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και στους εμπερίστατους αδελφούς, οι οποίοι είδαν τις φλόγες να καταστρέφουν την στέγη ανθρωπιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, “αυτές τις ημέρες των θερμών παρακλήσεών μας προς την προστάτιδα της Πόλεως και Υπέρμαχο Στρατηγό του ευσεβούς Γένους μας ενώνουμε και τις δικές μας πενιχρές δεήσεις και παρακαλούμε την Δέσποινα και Μητέρα του Λυτρωτού να δεχθεί τις παρακλήσεις των αναξίων ικετών της και να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στους εμπερίστατους αδελφούς μας και σε όσους, με κίνδυνο της ζωής τους, κατάφεραν να εκκενώσουν το Γηροκομείο της Ρωμιοσύνης”.

“Είθε η θαυματουργός Βαλουκλιώτισσα να συνεχίζει να δροσίζει αγιασματικά το μέτωπο των εν κλίνη ασθενείας και γήρατος ευρισκομένων αδελφών μας και όλων όσοι με πίστη και αυταπάρνηση διακονούν τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Χριστό στα πρόσωπα των ηλικιωμένων αδελφών μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά:

 Βαλουκλή: Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών και η έμπρακτη στήριξη στο κόσμημα της ομογένεια

 Μήνυμα αγάπης και ενότητας προς την Πανορθόδοξη οικογένεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη – “Προσευχή για την Ουκρανία. Θέλουμε ειρήνη”

Φωτογραφίες: Nίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων