02/10/2021 02/10/2021 Τη σπουδαιότητα του διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε o Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, στην επίσημη ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συναντήσεως “World Policy Conference”, που πραγματοποιείται στο Abu Dhabi. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 9:17

Ο Oικουμενικός Πατριάρχης στο “World Policy Conference”

Διαδώστε:
Ο Oικουμενικός Πατριάρχης στο “World Policy Conference”

Τη σπουδαιότητα του διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε o Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου 2021, στην επίσημη ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συναντήσεως “World Policy Conference”, που πραγματοποιείται στο Abu Dhabi. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο του Συνεδρίου, στη γαλλική γλώσσα, περιέγραψε τη σημερινή διεθνή ανησυχητική κατάσταση και έκανε έκκληση για αλληλεγγύη, ανοικτοσύνη, υπευθυνότητα και κοινή δράση.

O Παναγιώτατος μίλησε για την «κρίση υγείας», που συνέβη στον κόσμο πριν από ενάμιση χρόνο, όπως την χαρακτήρισε, αλλά και τις νέες γεωπολιτικές ανασυνθέσεις, την πρόκληση του φονταμενταλισμού, καθώς και την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση. «Είναι όλες πηγές αβεβαιότητας και ανησυχίας», είπε και συνέχισε: «Ωστόσο, δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στις δυσκολίες που μας περιβάλλουν. Αυτοί οι καιροί κρίσης δοκιμάζουν τους πολιτισμούς μας. Η λέξη κρίση, στα ελληνικά κρίσις, προκαλεί μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι θα κριθούμε, θα αξιολογηθούμε, από την αντίδρασή μας, από την ποιότητα της απάντησής μας σε αυτήν την πρόκληση.

Ακόμα, τόνισε τη σημασία της θρησκείας για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών, καυτηριάζοντας έντονα τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας. »Ο εξτρεμισμός και η ριζοσπαστικοποίηση σκοπεύουν να ιδιωτικοποιήσουν την αλήθεια προωθώντας την αντιπαράθεση. Συνεπώς, ο διάλογος φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να χτιστούν γέφυρες, καθιστώντας δυνατή την εργασία υπέρ της ειρήνης και της αμοιβαίας κατανόησης» επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίο είχε ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία καθώς γνωρίζονται από παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται ότι Παναγιώτατος αφίχθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 στο Abu Dhabi, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων