22/01/2022 22/01/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την εορτή του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, καθώς και τη συμπλήρωση, κατά την 1η Ιανουαρίου, 50 ετών από την εκδημία του προκατόχου του Μαξίμου Ε’, μετέβη την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, στην Ι. Μονή Βαλουκλή, όπου προ του τάφου του αοιδίμου Πατριάρχου έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 10:41

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του Μαξίμου Ε’

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του Μαξίμου Ε’

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή την εορτή του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, καθώς και τη συμπλήρωση, κατά την 1η Ιανουαρίου, 50 ετών από την εκδημία του προκατόχου του Μαξίμου Ε’, μετέβη την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, στην Ι. Μονή Βαλουκλή, όπου προ του τάφου του αοιδίμου Πατριάρχου έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής αυτού. Ο Παναγιώτατος προσευχήθηκε και για τους ομωνύμους αειμνήστους αρχιερείς του Θρόνου Λαοδικείας, Σάρδεων, Σταυρουπόλεως, Σερρών και Νιγρίτης, πρ. Πιττσβούργου και Ευμενείας.

Την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022), ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, προσκύνησε στο φερώνυμο Αγίασμα της περιοχής Φαναρίου, όπου και προέστη στην τελεσθείσα Ιερά Παράκληση.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος δέχθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την επίσκεψη του Εντιμ. κ. Kenan Poleo, νέου Γενικού Προξένου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πόλη. 

Ο κ. Poleo, ο οποίος συνοδευόταν από τις εριτίμους κυρίες Kate Greany, Αναπληρωτή Γενική Πρόξενο, και Asli Tekinay, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γεν. Προξενείου, έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και είχαν μακρά συζήτηση σε εγκάρδια ατμόσφαιρα. Στη συνάντηση παρέστη ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Παναγιωτάτου.

Εν συνεχεία, ο Εντιμ. κ. Poleo και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για τις συλλογές χειρογράφων και παλαιτύπων εκδόσεων της Βιβλιοθήκης.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων