23/07/2021 26/07/2021 Τα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα συνεορτάσει στην Ίμβρο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη της γενέτειρας του Οικουμενικού Πατριάρχου διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων για την 60ή επέτειο από την εις διάκονον χειροτονία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτονήθηκε διάκονος στις 13 Αυγούστου του 1961, στον Ι. Μητροπολιτικό...
23 Ιουλίου, 2021 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 21:37

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος στα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου

Τα 60 χρόνια ιερατείας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα συνεορτάσει στην Ίμβρο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη της γενέτειρας του Οικουμενικού Πατριάρχου διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων για την 60ή επέτειο από την εις διάκονον χειροτονία του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτονήθηκε διάκονος στις 13 Αυγούστου του 1961, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας στην Ίμβρο.

Η Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου, γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχου διοργανώνει εκδηλώσεις, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην Ίμβρο την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, νωρίς το απόγευμα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα αφιχθεί στην Ίμβρο στις 11 Αυγούστου για να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον Πρώτο της Ορθοδοξίας.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων