14/01/2022 14/01/2022 Tην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία, σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2022, ο Εξοχ. κ. Mahmoud Ahmadinejad, διατελέσας επί οκταετίαν Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Ο κ. Πρόεδρος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, μέσα...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 19:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 20:04

Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν στο Φανάρι

Tην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία, σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2022, ο Εξοχ. κ. Mahmoud Ahmadinejad, διατελέσας επί οκταετίαν Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο κ. Πρόεδρος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, μέσα στο πλαίσιο του διεξαγομένου διαθρησκειακού διαλόγου, και στάθηκε ιδιαιτέρως στις θετικές εντυπώσεις του από την προ εικοσαετίας περίπου επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.

Στο τέλος της συναντήσεως, στην οποία παρέστη και το ζεύγος του Καθηγητού Hüseyin και της Δικηγόρου Kezban Hatemi, ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και άκουσε με προσοχή την ξενάγηση του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων