16/04/2022 16/04/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε, χθες, Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Muhterem İnce, μαζί με τον Εντιμ. κ. Kürşat Kırbıyık και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τον Εντιμ. κ. Rıfat Türker, Υποδιευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να...
16 Απριλίου, 2022 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 8:37

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε, χθες, Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ. κ. Muhterem İnce, μαζί με τον Εντιμ. κ. Kürşat Kırbıyık και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τον Εντιμ. κ. Rıfat Türker, Υποδιευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ρωμαίηκη Κοινότητα, κυρίως εκείνο της διενέργειας εκλογών στα μειονοτικά Βακούφια, για την ανανέωση των Εφοροεπιτροπών τους, με έμφαση στον υπό μελέτη εκλογικό κανονισμό.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος, ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Παπαλιάρης Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων με μέλη του Δ.Σ., και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Υφυπουργού στο Φανάρι, από την αρχή του έτους.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων