02/04/2022 02/04/2022 Στην Δ’ Στάση των Χαιρετισμών από τα παλαιά χρόνια συνηθίζεται η Ζωγραφειώτικη οικογένεια να εκκλησιάζεται στην Παναγία των Βλαχερνών στην Πόλη.  Όταν και οι δύο Δεσπότες, ο παππάς και οι ψάλτες είναι Ζωγραφειώτες, όπως γράφει ο Διευθυντής του Ζωγραφείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, εκ του σχολείου υπάρχει άλλος ένας λόγος να παραβρεθούν στο καθιερωμένο προσκύνημα στο Ιερό...
02 Απριλίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 12:49

Οι Ζωγραφειώτες στην Παναγία των Βλαχερνών για τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

Διαδώστε:
Οι Ζωγραφειώτες στην Παναγία των Βλαχερνών για τη Δ’ Στάση των Χαιρετισμών

Στην Δ’ Στάση των Χαιρετισμών από τα παλαιά χρόνια συνηθίζεται η Ζωγραφειώτικη οικογένεια να εκκλησιάζεται στην Παναγία των Βλαχερνών στην Πόλη. 

Όταν και οι δύο Δεσπότες, ο παππάς και οι ψάλτες είναι Ζωγραφειώτες, όπως γράφει ο Διευθυντής του Ζωγραφείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, εκ του σχολείου υπάρχει άλλος ένας λόγος να παραβρεθούν στο καθιερωμένο προσκύνημα στο Ιερό Αγίασμα. Έτσι, χθες το απόγευμα μια μικρή ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και απόφοιτοι μαζί με δασκάλους και καθηγητές τους δόξασαν κι ευχαρίστησαν τον Θεό, που τους αξίωσε και φέτος να προσευχηθούν στην Παναγία  υπέρ υγείας, προόδου και ειρήνης όλου του κόσμου.

Την ακολουθία τέλεσε ο απόφοιτος του Ζωγραφείου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, με συμπροσευχόμενο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Αδριανό, υπεύθυνο Επίσκοπο της περιοχής.

Μετά την ακολουθία στην Κοινοτική αίθουσα, όπως πάντα έγινε δεξίωση στην οποία μίλησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, και ο Διευθυντής του Ζωγραφείου κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας η μνήμη, όπως αναφέρει ο κ. Δερμιτζόγλου, ταξίδευε και σ’ έναν άλλο μεγάλο Αρχιερέα, ποιητή, τον μακαριστό Ευάγγελο Πέργη, του οποίου οι ακολουθίες κατά την 4η Στάση των Χαιρετισμών, όπως ανέφερε στην ομιλία του και ο Σεβασμιώτατος Ικονίου, άφησαν εποχή, έγραψαν Ιστορία…

Στο τέλος της Ακολουθίας οι μαθητές του Ζωγραφείου παρουσίασαν μια εργασία με θέμα την Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Ο αρχαιότερος απόφοιτος, που βρέθηκε χθες στην Παναγία των Βλαχερνών, ήταν ο Αιμίλιος Κομβόπουλος, πατέρας του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου, εκπαιδευτικού  Διαμαντή Κομβόπουλου, Άρχοντα Πριμηκήριου της Μ.τ.Χ.Ε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων