02/06/2022 02/06/2022 “Είμαι πάντα κοντά σας, όπου μπορώ να βοηθήσω θα είμαι στο πλευρό σας” είπε στους Ίμβριους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας και Θράκης και για τα 31 χρόνια της πατριαρχίας του στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία και ολοκλήρωσε την επίσημη πολυήμερη...
02 Ιουνίου, 2022 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 9:25

Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ιμβρίους: “Είμαι πάντα κοντά σας”

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ιμβρίους: “Είμαι πάντα κοντά σας”

“Είμαι πάντα κοντά σας, όπου μπορώ να βοηθήσω θα είμαι στο πλευρό σας” είπε στους Ίμβριους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας και Θράκης και για τα 31 χρόνια της πατριαρχίας του στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία και ολοκλήρωσε την επίσημη πολυήμερη επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στις συγκινητικές στιγμές που ο ίδιος βίωσε και βιώνει κάθε φορά που επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ίμβρο, αλλά και όταν συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι συντοπίτες του. Εξέφρασε την ικανοποίηση του, επειδή μετά από πενήντα ένα χρόνια η ελληνική παιδεία επέστρεψε στο νησί, με σχολεία σε όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο, με εξήντα πλέον μαθητές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Σταματιάδης, κάλεσε τα μέλη της Ένωσης να είναι πιο ενεργοί και να επισκέπτονται πιο συχνά το νησί και παρά την οικονομική κρίση να διατηρούν και να επισκέπτονται συχνότερα τα πατρογονικά τους σπίτια, ώστε να μην αποδυναμώνονται οι συναντήσεις και οι παραδόσεις στο νησί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και με την ιδιότητα του επίτιμου πρόεδρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι το πατρικό σπίτι περιέχει τις μνήμες, τα εικονίσματα, τις παραδόσεις και κάλεσε τους νεώτερους που δεν έχουν επισκεφθεί την Ίμβρο να συμμετέχουν στα δρώμενα των Ιμβριακών ενώσεων και να επισκέπτονται το νησί των προγόνων τους.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δείπνο σε αίθουσα της ένωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και οι δήμαρχοι Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Γιάννης Δαρδαμανέλης, ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, μέλη και φίλοι της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων