23/07/2021 23/07/2021 Τις εργασίες της ξεκίνησε χθες η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας η οποία διεξάγεται στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, και σε αυτήν συμμετέχουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από δεκάδες χώρες, καθώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ορθόδοξων Πατριαρχείων και διεθνών Οργανώσεων. Μήνυμα, μεταξύ άλλων, απέστειλε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το οποίο ανέγνωσε ο Μητροπολίτης...
23 Ιουλίου, 2021 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 16:32

Παναγιώτατος σε ΔΣΟ: “Καλείσθε να καταθέσετε λόγο ελπίδος”

Διαδώστε:
Παναγιώτατος σε ΔΣΟ: “Καλείσθε να καταθέσετε λόγο ελπίδος”

Τις εργασίες της ξεκίνησε χθες η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας η οποία διεξάγεται στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, και σε αυτήν συμμετέχουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από δεκάδες χώρες, καθώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ορθόδοξων Πατριαρχείων και διεθνών Οργανώσεων.

Μήνυμα, μεταξύ άλλων, απέστειλε και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το οποίο ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής «Υπ’ αυτάς τας σκοτεινάς συνθήκας και με τοιαύτα λίαν χαλεπά δεδομένα, καλείσθε, αγαπητοί, να καταθέσητε, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, λόγον ελπίδος, εν Χριστώ Ιησού τω Νικητή του θανάτου, ελπίδος, δια το αύριον της Ευρώπης και του κόσμου! Λόγον, ο οποίος θα φωτίση ευαγγελικώς και λυτρωτικώς τα βήματα όχι μόνον των Χριστιανών ψηφοφόρων σας, αλλά και των κυβερνήσεών σας και όλης αδιακρίτως της ανθρωπότητος. Ναι ημείς οι πιστεύοντες εις τον Θεάνθρωποιν Λυτρωτήν του Κόσμου, τον βαστάζοντα τας ασθενείας, τα πάθη και τον όλον φόρτον των ψυχών και της ζωής ημών ΙησούνΧριστον, εξ ιδίας εμπειρίας δυνάμεθα να διακηρύξωμεν ότι τον τελευταίονλόγον δεν τον έχει ο λοιμός, η πανδημία και τα παρεμπόμενά των, αλλ’ Εκείνος ο οποίος είναι η Ζωή και η Ανάστασης και εκφράζει θυσιαστικώς την προς τον άνθρωπον αγάπην της ΤρισηλίουΘεότητος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Να χαρτογραφήσουμε τις χριστιανικές συντεταγμένες της Ευρώπης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων