08/12/2021 08/12/2021 Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και με την πατροπαράδοτη Πολίτικη αρχοντιά, τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό οι προγραμματισθείσες Ιερές Ακολουθίες, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου. Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο. Κατά τη...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 14:42

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου

Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και με την πατροπαράδοτη Πολίτικη αρχοντιά, τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό οι προγραμματισθείσες Ιερές Ακολουθίες, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο. Κατά τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας, ανάμεσα στους πιστούς, συμπροσευχήθηκαν όπως κάθε χρόνο, μέλη του συλλόγου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ» Καλαμαριάς, οι οποίοι, ως προσκυνητές, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Πριν από την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε και παρουσίασε στο πλήρωμα της εκκλησίας τον νέο Ιερατικό Προϊστάμενο των δύο Ναών της Κοινότητας Νεοχωρίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο, έγγαμο κληρικό, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας και πατέρα τριών τέκνων. Συνέστησε τον π. Κωνσταντίνο με λόγους θερμούς και του ευχήθηκε καρποφόρα διακονία, για τη δόξα του Θεού και τον πνευματικό καταρτισμό του ποιμνίου της Κοινότητάς, η οποία είναι μεν γεωγραφικά η ακραία Κοινότητα της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, βρίσκεται δε, όπως και όλες οι υπόλοιπες Κοινότητες, κάτω από την ποιμαντική ευθύνη, μέριμνα και καθοδήγηση του Παναγιωτάτου και Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας, εκπροσωπώντας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια τον νέο Ιερατικώς Προϊστάμενό π. Κωνσταντίνο, στο γραφικό αυτό προάστιο του Βοσπόρου, καθώς και τους προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη. Η δεξίωση διεξήχθη με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, για την μη περαιτέρω μετάδοση της πανδημίας, όπου δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας των ενοριτών μας με τους προσκυνητές, τόσο από διάφορα σημεία της Πόλης όσο και της Θεσσαλονίκης.

Την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Επόπτη και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση και σύμφωνα με την παράδοση λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου γύρω από τον Ιερό Ναό, κατά τη διάρκεια της οποίας προσευχήθηκαν για την υγεία όλων των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, καθώς επίσης και για την ανάπαυση των κτιτόρων της εκκλησίας, των κεκοιμημένων Νιχωριτών και των μελών των κατά καιρούς Εκκλησιαστικών Επιτροπών. Μετά από την επάνοδο της εικόνας στον Ναό, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους.
Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα και ανταλλαγή ευχών για ευφρόσυνα Χριστούγεννα!

Η πανηγυρίζουσα Κοινότητά ευχήθηκε σε όλους τους  Νιχωρίτες, τους ευλαβείς προσκυνητές, τους καλούς φίλους και γενναιόδωρους υποστηρικτές της, να έχουν διαρκή την ευλογία του Παναγίου των Μυρέων Ιεράρχου και να αξιωθούν όλοι να υποδεχθούν με υγεία και χαρά τις μεγάλες γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων