05/06/2023 06/06/2023 Στο τιμώμενο και πανηγυρίζον ναΰδριο της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τελέστηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης που βρίσκεται εντός της Ιεράς Θεολογικής Σχολής. Την Α....
05 Ιουνίου, 2023 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 0:17

Πανηγύρισε το ναΰδριο της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το ναΰδριο της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Στο τιμώμενο και πανηγυρίζον ναΰδριο της Αγίας Τριάδος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τελέστηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης που βρίσκεται εντός της Ιεράς Θεολογικής Σχολής.

Την Α. Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος. Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, Εφοροταμίας, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής, υπό την ηγεσία του Προέδρου της Εστίας Θεολογων Χάλκης, Άρχοντος κ. Νικολάου Ξεξάκη, Ομοτίμου Καθηγητού του ΕΚΠΑ, καθώς και αρκετοί πιστοί από τα Πριγκηπόννησα, την Πόλη και την Ελλάδα.

Ακολούθησε δεξίωση στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, κατά την οποία τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και τους εκκλησιασθέντες πιστούς προσεφώνησε ο Καθηγούμενος, αναφερόμενος τόσο στη σημερινή εορτή και το κατ’ έτος προσκύνημα των μελών της Εστίας Θεολογων Χάλκης, όσον και στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Σχολής.

Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Εστίας Θεολογων Χάλκης, ο προεξάρχων Αρχιερέας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρκων, καθώς και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου κ. Ειρηναίος, ο οποίος διαβίβασε σε όλους τις Σεπτές ευχές του Πατριάρχη.

Τέλος, όλοι παρακάθησαν στην εόρτιο τράπεζα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων