25/06/2021 25/06/2021 Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου παρέστη το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιουνίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Εφορείας της Σχολής, κ. Αθανάσιο Αγγελίδη, Άρχοντα Πριμικήριο της Μ.τ.Χ.Ε., καθώς και τα μέλη αυτής για την μέριμνα που...
25 Ιουνίου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 10:27

Πατρικές συμβουλές στους νέους έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Πατρικές συμβουλές στους νέους έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου παρέστη το απόγευμα της Τρίτης, 22 Ιουνίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Εφορείας της Σχολής, κ. Αθανάσιο Αγγελίδη, Άρχοντα Πριμικήριο της Μ.τ.Χ.Ε., καθώς και τα μέλη αυτής για την μέριμνα που επιδεικνύουν, τον Λυκειάρχη, Ελλογιμ. κ. Δημήτριο Ζώτο, και τους Καθηγητές της Σχολής για το επιτελούμενο εκπαιδευτικό έργο, καθώς και τους γονείς όλων των μαθητών.

Στη σύντομη ομιλία του σημείωσε ότι το Πατριαρχείο πάντοτε έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της παιδείας του Γένους και υπενθύμισε ότι την Μεγάλη του Γένους Σχολή ίδρυσε ένας εκ των προκατόχων του, ο Γεννάδιος Σχολάριος, ο πρώτος Πατριάρχης μετά την Άλωση. Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους τους έδωσε πατρικές συμβουλές και τους προέτρεψε στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους να αγαπούν και να συγχωρούν τους συνανθρώπους τους, ακριβώς όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο. Επίσης, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους προσέφερε από έναν επιστήθιο σταυρό και μικρά αναμνηστικά δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων