26/09/2022 26/09/2022 Περιβαλλοντικό Συνέδριο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στο Συνέδριο υπό τον τίτλο “Ποιμαίνειν εν κήποις και συλλέγειν κρίνα: Φύση, ύπαιθρος και κήποι ως τόποι παραγωγής και καλλιτεχνικής έμπνευσης των Βυζαντινών”, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ....
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 8:26

Περιβαλλοντικό συνέδριο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Περιβαλλοντικό συνέδριο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Περιβαλλοντικό Συνέδριο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στο Συνέδριο υπό τον τίτλο “Ποιμαίνειν εν κήποις και συλλέγειν κρίνα: Φύση, ύπαιθρος και κήποι ως τόποι παραγωγής και καλλιτεχνικής έμπνευσης των Βυζαντινών”, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Παναγιωτάτου για την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατ’ έτος διοργάνωση ενός συνεδρίου σε συνεργασία με το ΕΚΒΜΜ και στην αρωγή του ιδρύματος προς την Σχολή, αλλά και η Πρόεδρος του Κέντρου, Καθηγήτρια κ. Ναταλία Πούλου, η οποία μάλιστα επέδωσε επισήμως τον εκδοθέντα τόμο των Πρακτικών του κατά το παρελθόν έτος γενομένου συνεδρίου.

Στο συνέδριο παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, η Γενική Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ κ. Φλώρα Καραγιάννη, ο Καθηγητής κ. Γ. Στεφανόπουλος, Καθηγητές εξ Ελλάδος και εντεύθεν.

Οι εξ Ελλάδος επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής, ιδίως στην ιστορική βιβλιοθήκη της, την οποία το Κέντρο στηρίζει μέσω δωρεών αναγκαίου εξοπλισμού, ενώ κατά το διάλλειμμα των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε από τους Αρχιερείς, την Πρόεδρο και την Γ. Διευθύντρια του ΕΚΒΜΜ, συμβολική φύτευση ενός εκ των αναφερομένων στην Αγία Γραφή φυτών, για τον αντίστοιχο θεματικό κήπο της Σχολής.

Κατακλείων τις εργασίες του συνεδρίου ο Καθηγούμενος εξέφρασε την χαρά του τόσο για την καλή συνεργασία της Σχολής με το ΕΚΒΜΜ, αποτέλεσμα της οποίας είναι η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων, όσο και για την εκπεφρασμένη πρόθεση εκ μέρους του ιδρύματος πολλαπλής υποστηρίξεως των δραστηριοτήτων της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων