27/10/2021 27/10/2021 Στο Πίτσμπουγκ όπου βρέθηκε περίπου 24 χρόνια πριν, στο πρώτο του ταξίδι στην Αμερική, έφθασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2021.  Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης ανέγνωσε τον εξής χαιρετισμό: Πίτσμπουργκ Πενσυλβάνια (27 Οκτωβρίου 2021) Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Αμερικής Ελπιδοφόρε, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σάββα, Αγαπητοί Κληρικοί και πιστοί, Επίτιμοι...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 23:12
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 23:28

Πίτσμπουργκ: Ο χαιρετισμός του Οικ. Πατριάρχη κατά την άφιξή του

Διαδώστε:
Πίτσμπουργκ: Ο χαιρετισμός του Οικ. Πατριάρχη κατά την άφιξή του

Στο Πίτσμπουγκ όπου βρέθηκε περίπου 24 χρόνια πριν, στο πρώτο του ταξίδι στην Αμερική, έφθασε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σήμερα, 27 Οκτωβρίου 2021. 

Κατά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης ανέγνωσε τον εξής χαιρετισμό:

Πίτσμπουργκ Πενσυλβάνια
(27 Οκτωβρίου 2021)

Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Αμερικής Ελπιδοφόρε,
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Σάββα,
Αγαπητοί Κληρικοί και πιστοί,
Επίτιμοι προσκεκλημένοι,
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Στο Άγιο Όνομα του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, σας φέρνουμε τις πατρικές και Πατριαρχικές μας ευλογίες από τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αποστολικό Θρόνο του Πρωτοκλήτου Ανδρέα.

Αναπολούμε με συγκίνηση τον αείμνηστο και μακαριστό εν Κυρίω αδελφό μας Μητροπολίτη Μάξιμο, που εκοιμήθη εν Κυρίω κατά την επέτειο της ενθρόνισής μας πέρυσι. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο ως ο μακροβιότερος Ιεράρχης του ελληνορθόδοξου λαού του Πίτσμπουργκ. Ο αδελφός μας, Χάλκης, ομογάλακτος αδελφός, ήταν αφοσιωμένος υιός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, και άφησε ένα σπουδαίο παράδειγμα πίστης σε όλους.

Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που ήμασταν στο Πίτσμπουργκ και θα είμαστε εδώ μόνο μέχρι αργότερα το απόγευμα. Αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία σας θα μετατρέψουν τις στιγμές σε αιωνιότητα.

Ήρθαμε για να επισκεφτούμε τη διάσημη ελληνορθόδοξη κοινότητα του Weirton, στη Δυτική Βιρτζίνια, που φέρει το όνομα των Αγίων Πάντων. Θα έχουμε πολλά να πούμε αργότερα για αυτήν την κοινότητα και τους άνδρες και τις γυναίκες που είχαν ατσάλι στην ψυχή τους, ώστε να χτίσουν τη μοναδική Εκκλησία στην Αμερική με τρούλο και καμπαναριό από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προς το παρόν, χαιρόμαστε που επιστρέφουμε στον ίδιο τόπο από τον οποίο αναχωρήσαμε, στο πρώτο και μεγαλύτερο Πατριαρχικό μας Ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήμασταν νέοι στο Πατριαρχείο μας πριν από πολλά χρόνια, και τώρα, με τη χάρη του Θεού και τις προσευχές των Αγίων Πάντων, εκπληρώσαμε τριάντα χρόνια Πατριαρχικής διακονίας.

Επιστρέφοντας εδώ στο Πίτσμπουργκ, θυμόμαστε την τελευταία μας εντολή προς τους πιστούς της Αμερικής εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου του 1997:

Αγαπάτε αλλήλους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη για ενότητα και ειρήνη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που να μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλον… από την αγάπη.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά:

Όπως κλείσαμε αυτό το προσκύνημα πολλά χρόνια πριν, έτσι ξεκινάμε ξανά σήμερα με το ίδιο μήνυμα: Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εντολή δοσμένη από τον Κύριο, ούτε μεγαλύτερη έκκληση για κάθε άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ για αυτό το ζεστό και φιλόξενο καλωσόρισμα. Είθε ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός να χαρίσει σε εσάς, τις οικογένειες και τους αγαπημένους σας χάριν ἀντὶ χάριτος· και το απέραντο έλεός Του. Αμήν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων