07/05/2023 07/05/2023 Όμιλος Καθηγητών και σπουδαστών της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, υπό την ηγεσία του Σχολάρχου, Καθηγητού Ζαρκαδούλα Ιωάννου, επισκέφθηκε επισήμως την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος. Κατά την προσφώνησή του προς τους επισκέπτες στο Μέγα Συνοδικό της...
07 Μαΐου, 2023 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2023 - 13:54

Προσκυνητές από την Πατμιάδα Σχολή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Προσκυνητές από την Πατμιάδα Σχολή στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Όμιλος Καθηγητών και σπουδαστών της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, υπό την ηγεσία του Σχολάρχου, Καθηγητού Ζαρκαδούλα Ιωάννου, επισκέφθηκε επισήμως την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, μετά της περί αυτόν αδελφότητος. Κατά την προσφώνησή του προς τους επισκέπτες στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όσο και στην τριετή φοίτησή του στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, επί Σχολαρχίας του Χαλκίτου Ματθαίου Μελιανού, στον όμοιο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των δύο Σχολών και στα θετικά του εσωτερικού τρόπου ζωής, ενώ απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους νεαρούς σπουδαστές για το μέλλον τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, στις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ οι επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων