29/09/2022 29/09/2022 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκαν σήμερα αλληλοδιαδόχως αντιπροσωπεία του εν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Μουσείου της Βίβλου και όμιλος Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας. Τα στελέχη του Μουσείου της Βίβλου, συνοδευόμενα από τον Μεγάλο Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο, έγιναν δεκτά από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 9:04

Στελέχη του Μουσείου της Βίβλου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Στελέχη του Μουσείου της Βίβλου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκαν σήμερα αλληλοδιαδόχως αντιπροσωπεία του εν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Μουσείου της Βίβλου και όμιλος Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας.

Τα στελέχη του Μουσείου της Βίβλου, συνοδευόμενα από τον Μεγάλο Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο, έγιναν δεκτά από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα.

Ο Καθηγούμενος καλωσόρισε τα στελέχη του Μουσείου, αναφερόμενος στην ιστορία και την σημασία της Θεολογικής Σχολής, καθώς και στην αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της.

Μετά την ξενάγηση τους στους χώρους της Σχολής, οι επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Ο Καθηγούμενος μαζί με την αδελφότητα υποδέχθηκε τον όμιλο Καθηγητών και σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Giessen, υπό την ηγεσία της Καθηγήτριας κ. Nicole Immig.

Ο Καθηγούμενος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους Καθηγητές και τους φοιτητές, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολυκύμαντη ιστορία και το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής.

Κατόπιν ο όμιλος των επισκεπτών ξεναγήθηκε στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την Βιβλιοθήκη της Σχολής.

Διαβάστε επίσης: 

Στελέχη του Μουσείου που επιστρέφει το κλεμμένο “Ευαγγελιστάριο 220” συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων