28/01/2022 28/01/2022 Στην Ίμβρο θα μεταβεί την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου θα τελέσει τα εγκαίνια στον νεόδμητο (νεοανακαινισμένο εκ βάθρων) ναό του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι, ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου. Την Ίμβρο θα επισκεφθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, όπως είχε ανακοινώσει ο...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 11:54

Στην Ίμβρο την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Ίμβρο την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στην Ίμβρο θα μεταβεί την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου θα τελέσει τα εγκαίνια στον νεόδμητο (νεοανακαινισμένο εκ βάθρων) ναό του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι, ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Την Ίμβρο θα επισκεφθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της Αγιοβασιλόιτας του Συλλόγου Ιμβρίων. Σκοπός της επίσκεψης του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών είναι να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες τις οποίες εγκαταβιούν οι κάτοικοι της μαρτυρικής νήσου.

Ο νεόδμητος ναός του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι (Φωτογραφία: Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος)

Απευθύνοντας πριν λίγες ημέρες διαδικτυακό χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Ίμβρο, γεμίζει η ψυχή του αγαλλίαση και ελπίδα, ενώ μαζί με τις πολλές μνήμες από το παρελθόν, τον κατακλύζει η χαρά για όσα θετικά βλέπει να εξελίσσονται σήμερα σε αυτόν τον τόπο.

«Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς εγρήγορση και αγώνα, χωρίς συνεχή προσπάθεια και αυτοθυσία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο, ενώ επισήμανε πως «το ενδιαφέρον για την πορεία της Ίμβρου είναι καθήκον ιερό, εν επιγνώσει ότι αν εμείς οι ίδιοι δεν ενδιαφερθούμε για τη μικρή πατρίδα μας, κανείς άλλος δεν πρόκειται να το πράξει».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων