19/01/2023 19/01/2023 Τις επαφές της στην Αθήνα συνεχίζει η αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να συζητήσει για θέματα που άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 9:47

Στην Υπουργό Παιδείας η αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Στην Υπουργό Παιδείας η αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τις επαφές της στην Αθήνα συνεχίζει η αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να συζητήσει για θέματα που άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφθηκε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μελλοντικό συνέδριο που πρόκειται να διοργανωθεί με πρωτοβουλία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείο το οποίο θα έχει ως βασικό αντικείμενο την Θρησκευτική Ελευθερία. Στη συνάντηση παρέστη ο Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος. 

Στο πλαίσιο επαφών που είχαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή. 

Στο πλαίσιο των υπόλοιπων επισκέψεων η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τον Πρύτανή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιο – Μελέτιο Δημόπουλο, τον Εφοπλιστή κ. Νικόλαο Πατέρα ενώ, ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο στην έδρα του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

 

Χθες το βράδυ τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέθεσαν δείπνο στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή.

 

Φωτογραφίες: archons.org

Διαβάστε επίσης: 

Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων