11/07/2022 11/07/2022 Επίσημη Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων, κ. Gregory Weldon Meeks, επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το Φανάρι. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη...
11 Ιουλίου, 2022 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 9:12

Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Στο Φανάρι Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Επίσημη Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων, κ. Gregory Weldon Meeks, επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου το Φανάρι.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας Κοινής Γνώμης για την ανάγκη διαφύλαξης της Δημιουργίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αμερική, το περασμένο φθινόπωρο, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Antony Blinken, αλλά και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Nancy Pelosi.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, o Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος Σωτηρέλης, καθώς και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Φωτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων