30/01/2022 30/01/2022 Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκαν το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, διαδοχικά, οι νέοι Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ελλάδος στην Άγκυρα κ.κ. Jeffry L. Flake και Χριστόδουλος Λάζαρης. Ο Πρέσβης κ. Flake, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κ. Cheryl Flake, την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη κ. Daria Darnell και τους...
30 Ιανουαρίου, 2022 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2022 - 9:26

Στο Φανάρι οι νέοι Πρέσβεις Ελλάδος και ΗΠΑ στην Άγκυρα

Διαδώστε:
Στο Φανάρι οι νέοι Πρέσβεις Ελλάδος και ΗΠΑ στην Άγκυρα

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκαν το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022, διαδοχικά, οι νέοι Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ελλάδος στην Άγκυρα κ.κ. Jeffry L. Flake και Χριστόδουλος Λάζαρης.

Ο Πρέσβης κ. Flake, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του κ. Cheryl Flake, την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη κ. Daria Darnell και τους Συμβούλους κ.κ. Adam Parker και Κevin Moss, έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Σεβ. Αρχιερείς Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αυστραλίας κ. Μακάριος, και οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Αμέσως μετά ο Πρέσβης των ΗΠΑ και η σύζυγός του επισκέφθηκαν τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Μ. Σύγκελλος κ.Ιάκωβος τους ενημέρωσε για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Λίγο αργότερα στο Φανάρι αφίχθη ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Αντουανέττα Λάζαρη.

Ο κ. Πρέσβης, ο οποίος γνωρίζεται με τον Πατριάρχη επί πολλά χρόνια, καθώς είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη, και αργότερα στην Πρεσβεία της Άγκυρας, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Παναγιώτατο με τον οποίο “εμνήσθησαν ημερών αρχαίων”.

Μετά την συνάντησή τους, ο Πρέσβης της Ελλάδος παρακάθησε σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα, και ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, προσκύνησε με την σύζυγό του στον Πατριαρχικό Ναό.

 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου

Πηγή: Οικουμενικό Πατριαρχείο / ec-patr.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων