08/11/2022 08/11/2022 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, τον οποίο και παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, μίας από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, εκ...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 7:25

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, μαζί με τον νέο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, τον οποίο και παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο νέος Ποιμενάρχης της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, μίας από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, εκ των λεγομένων «Νέων Χωρών», ζήτησε και έλαβε, πριν από την ενθρόνισή του, την ευχή του Παναγιωτάτου, εκφράζοντας την αφοσίωση και τον σεβασμό του προς την Μητέρα Εκκλησία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την επάξια εκλογή του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη Ποιμαντορία. Συνεχάρη, επίσης, και τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου για την προαγωγή τού μέχρι πρό τινος κληρικού της Μητροπόλεώς του και στενού του συνεργάτου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων