Οικουμενικό Πατριαρχείο
06 Μαρτίου, 2021

Ο Πρέσβης της Ε.Ε. στην Άγκυρα στο Ορφανοτροφείο Πριγκήπου

Διαδώστε:

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στο ιστορικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου ο Εξοχ. Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα κ. Νικολάους Μάγιερ Λάντρουτ, την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Στο ιστορικό κτίριο μετέβη συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από την Αντιπρόεδρο της Αντιπροσωπείας Ελευθερία Περτζινίδου, τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Μιχάλη Διαμέση, τον δήμαρχο των Νήσων Ερντέμ Γκιούλ και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νεoχωρίου Βοσπόρου Λάκη Βίγκα. Το παρών έδωσε και ο αρχιτέκτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρ Απόστολος Πορίδης.

Νωρίτερα, ο Πρέσβης είχε επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου.

Οι επισκέψεις αποτέλεσαν μέρος σειράς επαφών που είχε με τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία από την περασμένη Τετάρτη ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ενημερωθεί για τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη του ιστορικού πενταόροφου ξύλινου κτιρίου που από το 1964 ζει μέσα στη σιωπή. Επίσης, έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως απειλούμενο μνημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς από την Europa Nostra. Η Europa Nostra είναι ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιά της Ευρώπης και έχει συμβουλευτική θέση στην UNESCO.

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε: