01/07/2020 01/07/2020 Στο στόχαστρο του γενικού γραμματέα του κόμματος της Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ), Ισμέτ Μπουγιούκαταμάν βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Με ανάρτησή του στο twitter ο Μπουγιούκαταμάν επιτέθηκε στον Παναγιώτατο με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας. “Ο ισχυρισμός του ότι εκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο θα λυπηθούν υπερβαίνει τα...
01 Ιουλίου, 2020 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 19:48

Στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στο στόχαστρο Τούρκων εθνικιστών ο Οικ. Πατριάρχης

Στο στόχαστρο του γενικού γραμματέα του κόμματος της Εθνικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ), Ισμέτ Μπουγιούκαταμάν βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Μπουγιούκαταμάν επιτέθηκε στον Παναγιώτατο με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας. “Ο ισχυρισμός του ότι εκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο θα λυπηθούν υπερβαίνει τα όρια της σιωπής του”, ανέφερε.

Σε άλλο σημείο ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαχτσελί, αναφέρει:

“Επειδή ο Βαρθολομαίος δεν μπορεί να πει “η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε εκκλησία”, λέει ότι “η Αγία Σοφία ήταν στην υπηρεσία των Χριστιανών για 900 χρόνια και των Μουσουλμάνων για 500 χρόνια”, άρα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς του μουσείου, πέρα από ένα μαθηματικό σφάλμα, προβαίνει και σε ένα σημαντικό λάθος λογικής. Η Αγία Σοφία έχει ήδη… τουρκοποιηθεί με τη σφραγίδα του Σουλτάνου του Πορθητή το 1453 και είναι ένα σημαντικό τουρκο-ισλαμικό έργο της Κωνσταντινούπολης που θα ανήκει πάντοτε στην τουρκική πατρίδα”.

Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη

Μιλώντας χθες από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο Φερέκιοϊ, ο Παναγιώτατος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το Φανάρι τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι το 2016 είχε αποστείλει επιστολή στον τότε διευθυντή θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγιά Σοφιάς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι ο Ναός της του Θεού Σοφίας αποτελεί ένα εκ των σπουδαιοτέρων  κλασσικών μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού: «Κλασσικό είναι αυτό το οποίο πάντοτε υπερβαίνει τα όρια του λαού και της εποχής εις την οποία εδημιουργήθη και δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που το κατέχει αλλά εις ολόκληρον την ανθρωπότητα»

Πρόσθεσε επίσης ότι ο τουρκικός λαός φέρει την μεγάλη ευθύνη και την υψίστη τιμή να αναδεικνύει την Οικουμενικότητα του υπερόχου αυτού μνημείου, τονίζοντας ότι ως Μουσείο η Αγία Σοφία δύναται να λειτουργεί ως σημείο συνυπάρξεως λαών και πολιτισμών

«Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα.
Έχουμε την προσδοκία ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική.»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων