08/10/2022 17/10/2022 Ακρόαση και ευλογία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχαν το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και αντιπροσωπεία του Δήμου Πύργου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιάννη Γ. Αργυρόπουλο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο κ. Γιάννης Λέντζας, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 - 0:56

Στο Φανάρι αντιπροσωπείες των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου

Διαδώστε:
Στο Φανάρι αντιπροσωπείες των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου

Ακρόαση και ευλογία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχαν το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και αντιπροσωπεία του Δήμου Πύργου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιάννη Γ. Αργυρόπουλο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ο κ. Γιάννης Λέντζας, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πέτρο Ανυφαντή και τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστα Βαρβαρέσο επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων με θέμα «Ο Δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, και τον Δήμο Πύργου.

Στον χαιρετισμό του προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, τόνισε πως «είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση που βρισκόμαστε στον ιερό αυτόν τόπο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αποδοχή της επίσκεψης, καθώς και για όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει αρκετά περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά έχει και ένα φυσικό κάλλος που δύσκολα συγκρίνεται. Έχει προστατευόμενες περιοχές όπως το δάσος της Στροφυλιάς και ο υγροβιότοπος του Κοτυχίου. Θα θέλαμε την αρωγή και την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τέλος, ο κ. Λέντζας προσκάλεσε επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στις 2 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Μετά τον χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης πρόσφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο βιβλία με την ιστορία και τις ομορφιές της περιοχής.

Εκ μέρους του Δήμου Πύργου απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Γ. Αργυρόπουλος ο οποίος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στον Παναγιώτατο, εξηγώντας του ότι την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος βρισκόταν στην Ι.Μ. Πετράκη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

Ο κ. Αργυρόπουλος, προσκάλεσε εκ μέρους τους Δημάρχου, τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί την Ηλεία και τον Πύργο, όποτε το πρόγραμμά του, το επιτρέψει.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αργυρόπουλος επαίνεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις πρωτοβουλίες του και το διαρκές ενδιαφέρον του σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και τόνισε: «Στη νέα τάξη πραγμάτων όπως αυτή διαμορφώνεται με την κλιματική αλλαγή, με την επισιτιστική κρίση και την τεράστια αύξηση του κόστους της ενέργειας, επιβάλλεται να υπάρξουν συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αμβλύνουν την ανισότητα σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Στο πλαίσιο αυτό η προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί εγγύηση για την προώθηση τέτοιου είδους δράσεων. Ο Νομός Ηλείας έχει έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με προστατευόμενες περιοχές και αποξηραμένες λίμνες όπως η Μουριά και η Αγουλινίτσα, ποτάμια, οπότε κι ο Δήμος Πύργου έχει αναπτύξει δράσεις και συνεργασίες για την προστασία του φυσικού κάλλους με απώτερο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη αυτών».

Στην αποστολή του Δήμου Πύργου συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Π. Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων