01/09/2022 01/09/2022 Στο Φανάρι βρέθηκε χθες η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να παραστεί στην τελετή της υπογραφής της Συνοδικής Πράξης για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη.  Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ζαχαράκη είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ενώ μετείχε και στη συνάντηση που είχαν και άλλοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2022 - 10:47

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Διαδώστε:
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Στο Φανάρι βρέθηκε χθες η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να παραστεί στην τελετή της υπογραφής της Συνοδικής Πράξης για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. 

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ζαχαράκη είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ενώ μετείχε και στη συνάντηση που είχαν και άλλοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με αντιπροσωπεία της ομογένειας στο Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή την τελετή της υπογραφής της αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου βρέθηκα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Μέγιστη τιμή η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο! Μεγάλη χαρά η συμμετοχή στη γιορτή αυτή με εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα. Την Φθιώτιδα, την Μεσσηνία, την Κρήτη και άλλα μέρη! Γεμάτος ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου σήμερα και γεμάτες οι ψυχές μας από φως κι ελπίδα. Ο Βησσαρίωνας, πραγματικά φώτισε κάθε μίλι της ζωής του με τη γενναιοδωρία και την ταπεινότητά του. Μπορεί να τον θυμόμαστε στα γεράματά του πια να μιλάει βραχνά καθήμενος σε μια γωνιά στη μονή Αγάθωνος. Κι όμως η ανωτερότητα του πνεύματος, και η διαύγεια του μηνύματος της αγάπης του για τον άνθρωπο ήταν πιο σθεναρά και πιο ηχηρά από ποτέ. Μέσα στα χρόνια ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών αλλά και οι μοναχοί της Μονής Αγάθωνος δεν ξέχασαν τον Βησσαρίωνα. Αντιθέτως καθημερινά μιλούσαν γι αυτόν, την ζωή και την προσφορά του. Και έφτασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα η αγιοκατάταξή του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το Πατριαρχείο για την θερμή υποδοχή και τη σημερινή φιλοξενία αλλά και το προξενείο μας στην Κωσταντινούπολη για την διοργάνωση της επίσκεψης καθώς και της συναντήσης με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Κωσταντινούπολη. Πολλά τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση με τον Υπουργό οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου!”, έγραψε.

Διαβάστε επίσης: 

Φανάρι: Η τελετή επίσημης υπογραφής της αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη (ΦΩΤΟ)

Ο Γ. Οικονόμου για την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την μνήμη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη

Κατσανιώτης: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί λίκνο και κοιτίδα μας

Χρ.Σταϊκούρας: Μεγάλη τιμή και χαρά η σημερινή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων