11/05/2023 12/05/2023 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, στο Φανάρι, τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, με τον Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο, καθώς και τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Eisenstadt Δρ. Ägidius Zsifkovics, τον πρώην Ευαγγελικό Επίσκοπο Burgenland κ. Manfred Koch, και όμιλο Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών πιστών από την Αυστρία, οι οποίοι πραγματοποιούν...
11 Μαΐου, 2023 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 0:35

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη o Mητροπολίτης Αυστρίας και όμιλος προσκυνητών

Διαδώστε:
Στον Οικουμενικό Πατριάρχη o Mητροπολίτης Αυστρίας και όμιλος προσκυνητών

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, στο Φανάρι, τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, με τον Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο, καθώς και τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Eisenstadt Δρ. Ägidius Zsifkovics, τον πρώην Ευαγγελικό Επίσκοπο Burgenland κ. Manfred Koch, και όμιλο Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών πιστών από την Αυστρία, οι οποίοι πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Πόλη και την Καππαδοκία.

Ο Παναγιώτατος, σε σύντομο χαιρετισμό του στην γερμανική γλώσσα, καλωσόρισε τους Ιεράρχες και τους προσκυνητές και εξέφρασε την χαρά του για την από κοινού επίσκεψή τους, η οποία, όπως είπε, αποτελεί μία απτή έκφραση του βιωμένου οικουμενισμού, του διαλόγου της ζωής. Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία και τη δύναμη του ειλικρινούς διαλόγου, για τον οποίο, όπως είπε, δεν υπάρχει εναλλακτική οδός.

«Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για τις πολλές ευλογίες του, για τους διαλόγους μας, για τις οικουμενικές συναντήσεις, για τις κοινές μας ελπίδες. Βιώνουμε και γνωρίζουμε ότι η οικουμενική μας πορεία δεν είναι αναζήτηση της αλήθειας, αλλά συνάντηση μέσα στην αλήθεια που είναι ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός», είπε ο Πατριάρχης και ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει στην Εκκλησία Του αφοσιωμένους θεολόγους με πνεύμα ανοικτοσύνης, που θα εργαστούν για την επίτευξη της ευλογημένης χριστιανικής ενότητας.

Στο τέλος της ομιλίας του, υπενθύμισε ότι σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, καθώς, επίσης, ότι η 11η Μαΐου είναι και η ημέρα των εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως, το έτος 330, εκφράζοντας την ευχή το προσκύνημά τους στην «Πόλη των Πόλεων» και την Καππαδοκία να είναι ευλογημένο.

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων