19/04/2023 19/04/2023 Τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας θα επισκεφθεί από σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ίμβρο όπου γιόρτασε με τον Ελληνισμό το Πάσχα και επέστρεψε στην Πόλη αργά το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2023. Σήμερα Τετάρτη αναχωρεί στη σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, μαζί...
19 Απριλίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 14:26

Στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας Οικουμενικός Πατριάρχης και Αντιοχείας Ιωάννης

Διαδώστε:
Στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας Οικουμενικός Πατριάρχης και Αντιοχείας Ιωάννης

Τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας θα επισκεφθεί από σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ίμβρο όπου γιόρτασε με τον Ελληνισμό το Πάσχα και επέστρεψε στην Πόλη αργά το εσπέρας της Τρίτης της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2023.

Σήμερα Τετάρτη αναχωρεί στη σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας και εκπροσώπους των Κοινοτήτων αυτών, καθώς και διπλωμάτες διαπιστευμένους στην Τουρκία. Εκεί, θα επισκεφθούν πληγέντες χώρους και οργανώσεις και θα παρακαθήσουν στο Iftar της εσπέρας της ίδιας ημέρας, επιστρέφοντας αυθημερόν, με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Πόλη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Süleyman Soylu, καθώς και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν οι Ορθόδοξες Κοινότητες της περιοχής.

Την επίσκεψη αυτή οργανώνει ο Δήμος του Πέραν (Beyoğlu), με τον οποίο συνεργάστηκε και ο ΣΥΡΚΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την απουσία του Πατριάρχου στη γενέτειρά του την Ίμβρο, καθήκοντα Επιτρόπου του εκτέλεσε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Διαβάστε επίσης:

Οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών προσεύχονται για Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από το φονικό σεισμό (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων