19/06/2022 19/06/2022 Ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων Πέραν στο άκουσμα της επαξίας εκλογής του Μεγάλου Αρχιδιακόνου κ. Παϊσίου σε Επίσκοπο Ξανθουπόλεως, εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον νεοκλεγέντα Επίσκοπο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το ανακοινωθέν: Επί τω χαρμοσύνω αγγέλματι της πρότριτα γενομένης, Σεπτή Πατριαρχική εισηγήσει και προβολή και ψήφω και δοκιμασία της περί την Α. Θ. Παναγιότητα Αγίας και...
19 Ιουνίου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 18:00

Συγχαρητήριο ανακοινωθέν του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν για τον Επίσκοπο Ξανθουπόλεως

Διαδώστε:
Συγχαρητήριο ανακοινωθέν του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν για τον Επίσκοπο Ξανθουπόλεως

Ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων Πέραν στο άκουσμα της επαξίας εκλογής του Μεγάλου Αρχιδιακόνου κ. Παϊσίου σε Επίσκοπο Ξανθουπόλεως, εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον νεοκλεγέντα Επίσκοπο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το ανακοινωθέν:

Επί τω χαρμοσύνω αγγέλματι της πρότριτα γενομένης, Σεπτή Πατριαρχική εισηγήσει και προβολή και ψήφω και δοκιμασία της περί την Α. Θ. Παναγιότητα Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά πάντα επαξίας παμψηφεί προαγωγής του Θεοφιλεστάτου από Μεγάλων Αρχιδιακόνων κ. Παϊσίου εις Επίσκοπον Ξανθουπόλεως, το Διοικητικόν Συμβούλιον του ιστορικού Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν εκφράζει ομοφώνως την βαθείαν αυτού χαράν και ικανοποίησιν διά την εξέλιξιν αυτήν, την προς τον Οικουμενικόν Πατριάρχην, κ. κ. Βαρθολομαίον, ευγνωμοσύνην του και τα θερμά αυτού συγχαρητήρια προς τον εκλεγέντα νέον Επίσκοπον του Θρόνου, μετά του οποίου αρίστην έσχε συνεργασίαν, καθ’ όλον το διάστημα της θητείας αυτού εις τα πολυεύθυνα καθήκοντα της Μεγάλης Αρχιδιακονίας.

Ο Θεοφιλέστατος μετά πραότητος και μείζονος διακριτικότητος υπεβοήθει πάντοτε το έργον και την λειτουργίαν του Συνδέσμου ημών, ενώ υπήρξε πάντοτε πρόθυμος αρωγός και συνεργάτης εις την προσπάθειαν να υπηρετηθή η πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική και οι εν τη Πόλει ημών ταπεινοί θεράποντες αυτής.

Βέβαιοι ότι διερμηνεύομε τα αισθήματα απάντων των Μελών του Συνδέσμου, ευχόμεθα τω αγίω Εψηφισμένω μακράν και καλλίκαρπον Αρχιερατείαν επ’ αγαθώ της Μητρός Εκκλησίας και του πολυπαθούς ημών Γένους. Προτρέπομεν δε αυτόν ταπεινώς όπως ουδέποτε επιλάθη της αγάπης και του προς το σεπτόν αυτού πρόσωπον σεβασμού του ιεροψαλτικού της Πόλεως κόσμου, όστις τον θεωρεί διηνεκώς θιασώτην της κοινής προσπαθείας διασώσεως και διαδόσεως των πολυτίμων πάλαι και νυν τιμαλφών του Γένους, ως η μουσική των πατέρων ημών.
Εν Πέραν, τη 18η Ιουνίου 2022.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαβάστε ακόμη:

Ο Μέγας Αρχιδιάκονος Παΐσιος εξελέγη Επίσκοπος Ξανθουπόλεως

“Άξιος” ο νέος Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων