29/11/2021 29/11/2021 Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχουν αύριο το απόγευμα οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης και Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 2022, η πρώτη Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), όπως ανακοινώθηκε στην ιδρυτική Σύνοδο, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στην...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 14:35

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχει αύριο ο Κώστας Μπακογιάννης

Διαδώστε:
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχει αύριο ο Κώστας Μπακογιάννης

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχουν αύριο το απόγευμα οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης και Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 2022, η πρώτη Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), όπως ανακοινώθηκε στην ιδρυτική Σύνοδο, η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων δημάρχων με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Σκοπός του δικτύου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των μελών του στους τομείς του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομίας και της καινοτομίας, καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Μια συντονισμένη προσπάθεια να καταστούν οι πόλεις και οι κοινωνίες ανθεκτικές έναντι της κλιματικής κρίσης και να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις όπως είναι η εφαρμογή των στόχων του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στην ελληνική αποστολή μετέχουν εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης, και Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης.

Το πρωί της Τρίτης η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστεί στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων