15/11/2019 15/11/2019 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, επισκέφθηκε τον Βασιλέα του Βελγίου Φίλιππο στα Ανάκτορα των Βρυξελλών, συνοδευόμενος υπό των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του διακόνου κ. Καλλινίκου Χασάπη και του κ. Νικολάου Μαγγίνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προσωπική συνομιλία με τον Βασιλέα Φίλιππο, κατά την...
15 Νοεμβρίου, 2019 - 17:30

Συνάντηση του Οικ. Πατριάρχη με τον Βασιλέα του Βελγίου

Διαδώστε:
Συνάντηση του Οικ. Πατριάρχη με τον Βασιλέα του Βελγίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, επισκέφθηκε τον Βασιλέα του Βελγίου Φίλιππο στα Ανάκτορα των Βρυξελλών, συνοδευόμενος υπό των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, του διακόνου κ. Καλλινίκου Χασάπη και του κ. Νικολάου Μαγγίνα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε προσωπική συνομιλία με τον Βασιλέα Φίλιππο, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Βασιλέα για όλες τις ευεργεσίες του Βελγικού Κράτους προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ακολούθησε μικρή συνομιλία με τα υπόλοιπα μέλη της Πατριαρχικής Συνοδείας.

Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε με την Συνοδεία του, στο Γραφείο του, τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Koen Geens, με τον οποίο είχαν ευχάριστη και μεγάλης διάρκειας συζήτηση. Ο κ. Geens ως Υπουργός Δικαιοσύνης επίσης είναι ο αρμόδιος Υπουργός για τις Θρησκείες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε ακόμη μια φορά τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και τους συνεργάτες του, που ήταν παρόντες, για όσα φροντίζουν υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βέλγιο. Ακολούθησε συζήτηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως στο Φανάρι, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων