24/07/2020 24/07/2020 Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για τον μήνα Ιούλιο, ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Φανάρι. “Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας την Τετάρτην και Πέμπτην, 22αν και 23ην, τρ.μ. Ιουλίου εν τη κατά...
24 Ιουλίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 16:07

Συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για τον μήνα Ιούλιο, ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Φανάρι.

“Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας την Τετάρτην και Πέμπτην, 22αν και 23ην, τρ.μ. Ιουλίου εν τη κατά Χάλκην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, την δε Παρασκευήν, 24ην ιδίου εν Φαναρίω, τη ιστορική προεκτάσει του Μεγάλου Μοναστηρίου του Γένους, ένθα ετοιχογραφήθησαν νοητώς τα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και της Πατερικής Παραδόσεως, ιδιαιτέρως δε εκείνο της Χαλκηδόνος, και εγνώρισε την κορύφωσίν του το ήθος της Ορθοδόξου Θείας Λειτουργίας. Κατά τας συνεδρίας ταύτας, εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατά-ξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ᾿ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις. Εν τέλει της τελευταίας συνεδρίας, αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμίου, πρώτου τη τάξει Συνοδικού Παρέδρου, και της Α. Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί τη εγγιζούση ευλογημένη περιόδω του Δεκαπενταυγούστου”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων