28/02/2021 28/02/2021 Με την παρουσία μελών εκ της Πατριαρχικής Αυλής και συνεργατών του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος γιόρτασε σήμερα τα 81α γενέθλιά του, που είναι κανονικά στις 29 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος γεννήθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, που έχουμε κάθε 4 χρόνια μόνον, τη χρονιά που ξεκίνησε ο Β’...
28 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2021 - 17:07

Τα γενέθλιά του γιόρτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Τα γενέθλιά του γιόρτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με την παρουσία μελών εκ της Πατριαρχικής Αυλής και συνεργατών του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος γιόρτασε σήμερα τα 81α γενέθλιά του, που είναι κανονικά στις 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος γεννήθηκε στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη, που έχουμε κάθε 4 χρόνια μόνον, τη χρονιά που ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Οι άνθρωποι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης του εύχονται να είναι πολλά και καρποφόρα τα έτη της Πατριαρχίας Του και με την Σχολή επαναλειτουργούσα!

Ευχετήριο γράμμα στον Πατριάρχη απέστειλε και η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

 

Για τον Παναγιώτατο ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους είχε γράψει πριν 5 χρόνια:

«29 Φεβρουαρίου 1940. Ημέρα πού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είδε το πρώτο φώς της ημέρας στην όμορφη Ίμβρο. Η ημέρα αυτή, είναι και εκείνη πού ο Θεός, ευλόγησε ιδιαιτέρως τον μικρό τότε Δημήτρη Αρχοντώνη να φτάσει στο ύπατο αξίωμα της Εκκλησίας και του Γένους. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι αυτός πού έβγαλε το Πατριαρχείο από την αφάνεια. Είναι αυτός πού έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο το Φανάρι και τα προβλήματα της Ομογενείας της Πόλεως. Είναι αυτός πού με την επιμονή του, προκάλεσε το ενδιαφέρον για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Είναι αυτός που ευαισθητοποίησε τους μεγάλους και ισχυρούς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Είναι αυτός πού έκανε τις μεγάλες ιεραποδημίες σε όλο τον πλανήτη, προσφέροντας σε όλους τα νάματα της Ορθοδόξου Θεολογίας. Είναι αυτός πού λειτούργησε σε χορταριασμένες και γκρεμισμένες Εκκλησίες στην Καππαδοκία, την Ιωνία, τον Πόντο. Είναι αυτός πού τέλεσε Τρισάγια σε ξεχασμένα μνήματα, πού άναψε κεριά και προσευχήθηκε σε μέρη πού ανθούσε ο Ελληνισμός. Είναι αυτός πού εξέλεξε νέους Αρχιερείς, οι οποίοι με αγάπη για το Πατριαρχείο και για τις Μητροπόλεις τους, αγωνίζονται αφού τις επισκέπτονται και λειτουργούν σε αυτές. Είναι αυτός πού μετά από πενήντα σχεδόν χρόνια ετοιμασιών, θα προεδρεύσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η ευχή και προσευχή μας είναι, ο Θεός να ευλογεί, να αγιάζει και να μακροημερεύει τον Πατριάρχη μας για πολλά πολλά χρόνια. Πολλά, καλά, ευλογημένα και καρποφόρα τα έτη σας Παναγιώτατε».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων