06/11/2022 06/11/2022 Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη ιερούργησε ο άγων των σεπτών ονομαστηρίων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος, σήμερα εν όψει της παρελθούσης εορτής του εν αγίοις πατρός Νικάνδρου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος κατάγεται από τα Στύρα Καρυστίας, έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 14:35

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως

Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη ιερούργησε ο άγων των σεπτών ονομαστηρίων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος, σήμερα εν όψει της παρελθούσης εορτής του εν αγίοις πατρός Νικάνδρου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος κατάγεται από τα Στύρα Καρυστίας, έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.

  • Φωτογραφίες Δημήτριος Καραντζής, Δημήτριος Πετρογιάννης

Τον Σεβασμιώτατο κ. Νίκανδρο πλαισίωσαν οι Πανοσ Αρχιμανδρίτης ο Πρωτοσύγκελλος Νικόδημος Πόγκας, π. Πρόδρομος Γκέγκες, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος του ιερού ναού ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αντωνίου, εφημέριος ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Ιωάννης Τσακλανος.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του θαύματος της αναστάσεως την θυγατρός του Ιαείρου και στην θεραπεία της αιμορροούσης των οποίων τα θαύματα και άλλα πολλά επιτέλεσε ο Χριστός εις την επίγειο ζωή του.

Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε αποσπάσματα από τους λόγους του τελευταίου κεφαλαίου εκ του βιβλίου των Παροιμιών της Παλαιάς Διαθήκης όπου δίδεται ο τίτλος { Γυναίκα ανδρεία} με πρότυπο την γυνακεία ανδρεία και την γενναιότητα την πίστη και προσευχή της αιμορροούσης γυναικός το αυτό πρότυπο κατείχαν και οι Μυροφόρες Γυναίκες προς τον Αναστάντα και Ζωοδότη Χριστό

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την πατρική και αβραμιαία αγάπη προς τον ίδιο αλλά και προς όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας της ιεράς Μητρόπολης το οποίο ποιμαίνει και καθοδηγεί ακούραστα επί πολλά συναπτά έτη.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος απέδωσε τους ύμνους εκ του αναλογίου απευθύνθηκε με εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας και ευχήθηκε καταλλήλως προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Νίκανδρο για την λειτουργική προσφορά του στην τοπική εκκλησία.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων