17/10/2021 17/10/2021 Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου στέφθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου η πρώτη ημερίδα που αφιερώθηκε στα 30 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχικής Διακονίας της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολ....
17 Οκτωβρίου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 19:25

Θεία Λειτουργία πριν την Ημερίδα για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία πριν την Ημερίδα για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου στέφθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου η πρώτη ημερίδα που αφιερώθηκε στα 30 χρόνια ευκλεούς Πατριαρχικής Διακονίας της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμανδρίτης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αγαθάγγελος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προ της απολύσεως διαβίβασε προς το ευσεβές εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συμπροσευχουμένων, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολ. Μέγα Πρωτοσυγκέλλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Θεοδώρου ο οποίος ανέγνωσε και την Πατριαρχική εγκύκλιο για την εορτή όλων των Αγίων Ιατρών, του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβροσίου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Καρυδίου Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, Κληρικών, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής και άλλων μοναστικών αδελφοτήτων, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

          

 

 

Στη συνέχεια στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσυστάτου Ιδρύματος “Πατριάρχης Βαρθολομαίος” τα μέλη του οποίου παρουσίασε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και το οποίο απαρτίζεται από τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ όπου είναι και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, τον Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό, τον Πανοσιολ. Μέγα Πρωτοσύγκελλο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Θεόδωρο, τον Πανοσιολ. Μέγα Αρχιμανδρίτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων, τον Εντιμολ. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Εντιμ. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων και τον Ελλογ. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιελάμβανε τον Χαιρετισμό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Χαιρετισμό της Εξοχ. κ. Λίνας Μενδώνη, Υπουργού Πολιτισμού, εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

 

ΔΕΙΤΕ – ΜΕΝΔΩΝΗ – Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας Βαρθολομαίου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων