27/10/2021 27/10/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στην αρετή της ταπεινοφροσύνης αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον παρουσία Ορθοδόξων νέων επαγγελματιών στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην αρχική τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Όλοι σας έχετε δει μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή στη...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 11:33

Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε νέους επαγγελματίες

Διαδώστε:
Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε νέους επαγγελματίες
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην αρετή της ταπεινοφροσύνης αναφέρθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον παρουσία Ορθοδόξων νέων επαγγελματιών στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στην αρχική τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Όλοι σας έχετε δει μεγαλύτερη τεχνολογική αλλαγή στη διάρκεια της νεανικής σας ζωής, από όλες τις γενιές των ανθρώπων που ήρθαν πριν από εσάς. Σκεφτείτε το! Όλοι θεωρούμε τις ανέσεις δεδομένες, γινόμαστε ανυπόμονοι όταν τα τηλέφωνα και οι συσκευές μας σταματούν να λειτουργούν ακόμη και για ένα νανοδευτερόλεπτο. Στο Φανάρι, είδαμε επίσης πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η τεχνολογία – η ταχύτητα και η ελεύθερη ροή πληροφοριών έχουν σίγουρα την χρησιμότητα τους. Αλλά μπορεί επίσης να υπάρξει μια αποστασιοποίηση που προέρχεται από την υπερβολική αγάπη για τη δική μας δύναμη, και μη αρκετή σύνδεση με την δύναμη της αγάπης. Γι’ αυτό ακριβώς η αρετή της ταπεινοφροσύνης είναι πραγματικά ο ισχυρότερος σύμμαχος που μπορείτε να έχετε στην πορεία της ζωής σας.»

 

 

Στην συνέχεια, πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό, αγαπημένα πνευματικά παιδιά:

Γεμίστε το μυαλό και την καρδιά σας με ταπεινοφροσύνη. Μην το βλέπετε ως υποβάθμιση του εαυτού σας ή χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτές είναι ψυχολογικές καταστάσεις που εξαρτώνται από το εγώ μας. Αντίθετα, ταπεινώστε τον εαυτό σας, το οποίο κρατά τα πόδια σας στη γη και το μυαλό σας στον Παράδεισο. Στη συνέχεια, καθώς τα επιτεύγματα της ζωής έρχονται στον δρόμο σας, θα τα δείτε σε ένα πολύ μεγαλύτερο πλαίσιο σε σχέση με την ατομική σας προσπάθεια. Θα τα δείτε ως μέσα για έναν μεγαλύτερο σκοπό, που δεν εξαρτάται από χρήματα ή επίγειο κέρδος κανενός είδους.»

 

 

Καταλήγοντας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε, μεταξύ άλλων, τους νέους να επιδιώξουν τη αρετή της σοφίας με ταπεινoφροσύνη.

«Νωρίτερα, αναφέραμε ότι η γενιά σας έχει ήδη δει περισσότερη τεχνολογική πρόοδο από όλες τις προηγούμενες γενιές, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Το τσουνάμι των πληροφοριών που προετοιμάζεται να κατεβεί κατά τη διάρκεια της ζωής σας, θα ξεπεράσει ακόμη και αυτό που έχει προηγηθεί. Επομένως, συνιστώ σε καθέναν από εσάς να επιδιώξετε τη σοφία με ταπεινοφροσύνη.», τόνισε ο Παναγιώτατος.

 

 

Φωτογραφίες: Dimitrios Panagos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων