24/07/2019 24/07/2019 Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στην σελίδα της στο Facebook, κοινοποίησε το βίντεο του Atlas Obscura, με θέμα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, υπενθυμίζεται, διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η Σχολή βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και ιδρύθηκε το 1844 και υπήρξε ένα από τα κορυφαία...
24 Ιουλίου, 2019 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2019 - 11:33

Το αφιέρωμα του Atlas Obscura στη Χάλκη

Διαδώστε:
Το αφιέρωμα του Atlas Obscura στη Χάλκη

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στην σελίδα της στο Facebook, κοινοποίησε το βίντεο του Atlas Obscura, με θέμα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, υπενθυμίζεται, διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η Σχολή βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και ιδρύθηκε το 1844 και υπήρξε ένα από τα κορυφαία ιδρύματα θεολογικής εκπαίδευσης του Ελληνοορθόδοξου κόμου. Εκεί μαθήτευσαν κορυφαίοι εκκλησιαστικοί ηγέτες, έως και το 1971, όταν οι τουρκικές Αρχές, εξανάγκασαν σε παύση της λειτουργίας της. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, η Σχολή ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της σε μαθητές, επεσήμανε το Atlas Obscura.

Το Atlas Obscura, σημειώνεται, είναι διαδικτυακό περιοδικό και ταξιδιωτική εταιρεία, που λειτουργεί υπό τον Αμερικανό δημοσιογράφο, David Plotz.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων